• Vrouwen Be Quick halen geen punten in Zwolle

  19 mrt 2023
 • Na de sneeuw van vorige week leek het vandaag de start van de lente. Helaas betekende dat geen drie punten voor Be Quick Dokkum. Met veel supporters werd afgereisd naar het sportpark naast het stadion van PEC Zwolle en waren de vrouwen uit Dokkum gebrand op een goed resultaat. Flinke tegenvaller was dat Amber Werkman niet tot de wedstrijdselectie behoorde, zij had te veel last van haar blessure. Ook Marije Procee ontbrak vandaag. Dat betekende dat Regina de Groot de aanvoerdersband droeg en dat Alice Loonstra vandaag naast Emma Admiraal centraal in de verdediging werd geposteerd.

  De start was veelbelovend en er werd goed gecombineerd door de Dokkumer dames. Dat leidde ook tot een aantal mogelijkheden. Echt gevaarlijk was het voor het doel van de Zwollenaren echter nog niet. Na een aantal speldenprikjes was een vrije trap van Anneke van der Meulen die over werd geschoten het eerste grote wapenfeit. De thuisclub kwam echter op voorsprong door een afgemeten schot op doel. Daarna kreeg Be Quick ‘28 logischerwijs meer grip op de tweestrijd en was de eerste helft ook de bovenliggende partij. 

  Halverwege de eerste helft kwam de 2-0 op het scorebord toen de verdediging van Be Quick een afgeslagen bal niet goed wist weg te werken. Deze ongelukkige treffer betekende de voorbode van een periode met heel veel balbezit en kansen voor de thuisclub. De vrouwen uit Dokkum werden diverse keren gered door het houtwerk en met man en macht werden meer tegentreffers voorkomen. In de rust werd teruggekeken op een eerste bedrijf waarin Be Quick Dokkum zich vaak gemakkelijk liet wegspelen en met twee tegentreffers niet eens mocht klagen.

  In de tweede helft werden er meer duels gewonnen en was een strijdvaardig Be Quick Dokkum in staat om het de thuisclub lastig te maken. Naast het inbrengen van aanvalster Daniëlle Kingma betekende ook de rentree van de ervaren Iris Pinkster in de hoofdmacht van Be Quick, een belangrijke impuls voor het team. Hoewel de Zwollenaren het meest gevaarlijk bleven, kreeg Be Quick Dokkum ook mogelijkheden om wat terug te doen. Dat de 3-0 in de ultieme slotfase viel, was teleurstellend gezien het spelbeeld in de tweede helft.

  Volgende week, zaterdag 25 maart staat weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt het team van Oranje Nassau Vr.2 op bezoek. De aftrap op het Tolhuispark is om 15.00 uur.