• Vrouwen Be Quick verslaan Lycurgus op karakter!

  3 nov 2019
 • Na het teleurstellende verlies van vorige week tegen Leeuwarder Zwaluwen vertrokken dezelfde dertien dames begin van de middag naar Groningen. Om 15.00 uur werd op sportpark West-End afgetrapt op het zware hoofdveld van Lycurgus. Lycurgus was nog ongeslagen in de competitie en daardoor bekleedden de Groningers de tweede positie van de ranglijst aan het begin van deze zesde wedstrijddag.

  Het sterke collectief van Lycurgus startte met veel druk naar voren en onder leiding van de uitstekend spelende nummer 10 Gerda Kamminga kwam de thuisclub heel dreigend uit de startblokken. Dat leidde tot een aantal gevaarlijke situaties voor de Groninger dames. Be Quick zette daar goed snel combinatiespel tegenover. Via een mooie voorzet van Hinke Rozema kreeg Sam Bosma in de tiende minuut in kansrijke positie de kans om uit te halen, maar haar schot ging over.

  Be Quick kreeg daarna nog meer kansen, maar het duurde tot de 32e minuut voordat de 0-1 op het scorebord verscheen. Een vloeiende aanval eindigde in een voorzet op maat van Regina de Groot en Sam Bosma rondde dit prima af. Daarna kreeg Lycurgus een grote kans om de gelijkmaker aan te tekenen, maar keepster Elise v.d. Linde wist fraai te redden. De gelijkmaker viel vlak daarna toch toen Lycurgus goed gebruik maakte van iets te veel geboden ruimte. Daarna kreeg Be Quick nog de kans om weer op voorsprong te komen, maar Marije Procee zag haar schot net naast gaan. Daarmee bleef de ruststand 1-1.

  In de tweede helft begon de thuisclub weer sterk en was erg dreigend. Verdedigend was Be Quick echter attent en maakte veel mogelijkheden onschadelijk. Halverwege de tweede helft werd Be Quick sterker en kreeg goede mogelijkheden om een voorsprong te nemen. Ingrid v.d. Wal en Hinke Rozema zagen hun kansen niet omgezet worden in een doelpunt, onder meer vanwege attent keeperswerk van Jamie Knuyver. In de slotfase golfde het spel op en neer en kregen beide teams kansen op de winst. Eerst kopte Hinke Rozema op de paal. In de tegenstoot kwam Lycurgus in kansrijke positie, maar maakte de verdediging van Be Quick deze onschadelijk. Diep in de blessuretijd ging Be Quick toch met de drie punten naar huis. Rafaela Dijkstra timede perfect en torende boven haar bewaakster uit om de 1-2 binnen te koppen. Een ijzersterke teamprestatie leverde vandaag de fraaie drie punten op.

  Met deze overwinning sluit Be Quick weer aan in het rechter rijtje. Volgende week spelen we eindelijk weer een thuiswedstrijd. Dan spelen we om 17.15 uur tegen de vrouwen van Eenrum Kloosterburen op het hoofdveld op het Tolhuispark.