• Op het hoofdveld van het Tolhuispark wonnen de vrouwen van Be Quick Dokkum ook de derde en laatste wedstrijd van hun bekerpoule. Na winst op de hoofdmachten van Broekster Wâlden en Leeuwarder Zwaluwen, waren de vrouwen zaterdag 12 september een klasse beter dan Trynwâlden.
    Trynwâlden kampte met wat blessures en een aantal jeugdige talenten kregen daardoor speelminuten in ‘het eerste’ van de club uit Oentsjerk. De bezoeksters probeerden vanaf de aftrap met druk naar voren te spelen en daardoor golfde het spel in de beginfase heen en weer. Be Quick moest ook een aantal keren vol aan de bak om een achterstand te voorkomen. Na tien minuten stond er echter wel 2-0 op het scorebord. Spits in vorm Regina de Groot wist tweemaal overtuigend uit te halen en liet de keepster van Trynwâlden kansloos.
    Daarna kozen de bezoeksters voor een meer verdedigende instelling en was Be Quick slordig in de afronding. Onder leiding van aanvoerder Nynke Hooghiemster van Trynwâlden werden veel aanvallen van de thuisclub afgeslagen. Vlak voor rust maakte Regina de Groot een onvervalste hattrick en met de 4-0 van Rafaela Dijkstra werd er met een comfortabele stand de rust ingegaan.
    In de tweede helft ging Be Quick furieus uit de startblokken en Hinke Rozema benutte meteen de eerste de beste kans voor de 5-0. Na 65 minuten was het 11-0 door Ingrid van der Wal, Jildou Koning, Hinke Rozema en driemaal Regina de Groot en schakelde Be Quick in een lagere versnelling. In de slotfase maakte Marije Procee de 12-0 uit een strafschop, waarna Regina de Groot afsloot met de 13-0.
    Een overtuigende overwinning en de vrouwen van Be Quick plaatsen zich hiermee voor de knock-outfase van de noordelijke beker. Het is nog even wachten op welke tegenstander uit de loting komt, maar deze wedstrijd staat gepland voor zaterdag 17 oktober. Volgende week start de competitie en dan staat de uitwedstrijd tegen het sterke Lycurgus Vrouwen 1 op het programma.