• Vrouwen van Be Quick winnen ook tweede competitiewedstrijd (CSV Be Quick Vrouwen 1 - FC Burgum Vrouwen 1 uitslag 1-0)

  24 okt 2021
 • Het hoofdveld was vandaag het strijdtoneel voor de regioderby van de Be Quick-vrouwen tegen FC Burgum. Naast het weerzien met oud-Be Quickster Lisanne Kempe, was het ook een duel tussen de zussen Boersma. Bij Be Quick is namelijk Rochelle Boersma de sluitpost, terwijl haar zus Nathalie Esmee in de spits staat bij FC Burgum.
   
  Mooi voetbalweer en aardig wat publiek langs het veld en een spannende wedstrijd op de kunstgrasmat vandaag. De afgelopen jaren hadden beide teams diverse doelpuntrijke duels uitgevochten, met memorabele wedstrijden zoals de bekerwedstrijd van twee jaar geleden die spectaculair in 3-3 eindigde. Vandaag hadden beide coaches zich goed voorbereid en zich ingesteld op elkaars speelwijze. Alleen in de beginfase kregen beide teams een aardige kans. Na een eerste mogelijkheid in de beginfase leek Regina de Groot te kunnen scoren, maar haar schot miste helaas de kracht om gevaarlijk te worden. Daarna kreeg een aanvalster van Burgum een kans, maar haar bekeken schot achter haar standbeen langs, ging naast.
   
  Daarna waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, waarbij Burgum goed druk zette en behoorlijk dreigend was. Bij onzorgvuldigheden van Be Quick waren de bezoeksters scherp in de duels en zij hadden dan ook het meeste balbezit in het eerste half uur. Daarna kreeg Be Quick wat meer grip en werd ook dreigender. Het meest gevaarlijk waren beide teams in standaardsituaties en het was uiteindelijk Be Quick dat de score opende. Een gevaarlijke corner van Simone Hofer werd door Regina de Groot geraakt, veranderde van richting door een verdediger van Burgum en keepster Marrit Kerstholt van Burgum was volstrekt kansloos. Be Quick ging daarmee met een 1-0 voorsprong de rust in.
   
  In de tweede helft startte Be Quick sterk en werd er vanaf de aftrap meteen gejaagd op de tweede treffer. Dat leverde ook een aantal kansen op, maar de keepster van Burgum greep steeds goed in. Intussen had Ingrid v.d. Wal de moegestreden Anke Mollema vervangen. Halverwege de tweede helft ging Burgum meer risico nemen en dat betekende naast veel dreiging ook meer ruimte voor de thuisclub. De kansen wisselden elkaar in hoog tempo af. Na een paar goede reddingen van de keepster van Burgum, liet onze Rochelle Boersma zich eveneens gelden met diverse sterke ingrepen.
  Nadat Hinke Rozema en Mariska Bosma hun schoten op doel gered zagen worden, zag Burgum aan de andere kant van het veld een tweetal levensgrote kansen verijdeld worden. Julia Ringnalda en Jildou Koning kwamen nog in het veld om de bevrijdende treffer te forceren, maar het bleef spannend tot het einde. In de slotfase verving Anneke v.d Meulen de geblesseerde Rafaela Dijkstra en sleepte Be Quick de 1-0 overwinning uiteindelijk over de streep, in een boeiend duel waarin de twee keepsters zich vooral wisten te onderscheiden.
   
  Daarmee blijven de vrouwen van Be Quick nog steeds zonder puntverlies. Volgende week weer een thuiswedstrijd. Dan spelen de dames om 15.00 uur tegen het Groningse Groen Geel, een ploeg die één plekje hoger op de ranglijst staat.
  Verslag: Remco Admiraal