• Wedstrijdverslag LAC Frisia 1883 Vr.1 - Be Quick Vr. 1 (uitslag 1-8)

8 mrt 2020
  • LAC Frisia 1883 Vrouwen 1 - CSV Be Quick Dokkum Vrouwen 1 (uitslag 1-8)

Vandaag stond het duel tussen de runner up van de tweede klasse D tegen de hekkensluiter op het programma op sportpark De magere Weide in Leeuwarden. Maar belangrijker dan een overwinning was de strijd om de tweede periodetitel. De vrouwen van Be Quick wisten de opdracht: met veel doelpunten winnen en dan afwachten wat de concurrenten voor de tweede periode gingen doen. Door de afgelasting van de wedstrijd Nieuw Roden - Helpman moeten de vrouwen van Be Quick helaas nog even in de wachtkamer.

Trainer/coach Wybe Pieter Zijlstra moest het nodige omzetten in de opstelling vanwege ziektes en afwezigheid. Op het moderne kunstgrashoofdveld werd om iets na 14.45 uur afgetrapt en net als in de wedstrijd in Dokkum in oktober 2019 was Frisia niet van plan om puur verdedigend te gaan spelen. De thuisploeg zette veel druk naar voren en probeerde door stevig de duels in te gaan de wedstrijd naar hun hand te zetten. Toch was het Be Quick dat op voorsprong kwam. Een vrije trap van Marije Procee werd door Marissa Kikstra binnengetikt voor de 0-1. Daarna werd Be Quick slordiger en wist de thuisclub, ondanks verwoede pogingen om een treffer te voorkomen, in de 20e minuut de 1-1 te maken.

In de vervolgfase van de eerste helft was Be Quick de bovenliggende partij, maar bleven de Dokkumer vrouwen erg nonchalant in de afronding. Toch werd opnieuw een voorsprong behaald. Rafaela Dijkstra veroverde in de 20e minuut de bal bij matig uitverdedigen van Frisia en rondde daarna zelf perfect af voor de 1-2. In het restant van de eerste helft bleef Be Quick veel creëren, maar onzorgvuldig in de afronding. In de 40e minuut scoorde Jildou Koning de 1-3. Daarna werd Rafaela Dijkstra neergehaald in het strafschopgebied, maar werd dit niet als een penalty beoordeeld. Een magere 1-3 werd daardoor ook de ruststand. In de pauze werd stilgestaan bij het vertoonde spel en de vele kansen.

In de tweede helft was Be Quick actiever en nog dreigender dan in de eerste helft. De bezoeksters kregen heel veel kansen, en waren bijzonder creatief in het veroorzaken van gevaarlijke situaties. In de 53e minuut maakte Sam Bosma na een perfecte assist van Ingrid v.d. Wal de 1-4. Daarna verbaasde het enthousiaste meegereisde thuispubliek zich vooral over het aantal gemiste kansen. Het aantal kansen was indrukwekkend, maar de afronding vaak teleurstellend. In de 60e minuut vielen Hinke Rozema en Emma Admiraal in. Nadat beide teams al hun wisselspeelsters hadden ingebracht, viel een verdedigster van Frisia bij het aanzetten van een sprint met waarschijnlijk een zware hamstringblessure uit.

Tegen tien vrouwen van Frisia kwam er nog meer ruimte voor Be Quick. Sam Bosma maakte nog twee doelpunten voor een onvervalste hattrick. Nadat Be Quick grossierde in het missen van opgelegde kansen, werd er in de slotfase toch nog gescoord. Rafaela Dijkstra maakte de 1-7 en Jildou Koning tekende voor de 1-8 eindstand. De grootste overwinning van Be Quick in de competitie dit seizoen, maar de uitslag was nog mild voor de thuisclub in degradatienood.

De tweede plaats op de ranglijst wordt door deze ruime overwinning verstevigd. Zaterdag 14 maart spelen de vrouwen weer thuis. Op “Super Saturday “ wordt dan na de wedstrijd van de hoofdmacht van de heren tegen Joure, de tweestrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen uitgevochten. Dan kunnen de vrouwen revanche nemen voor de 3-1 nederlaag in 2019. Kom ons aanmoedigen om de ongeslagen status in 2020 te behouden! Er wordt afgetrapt om 17.15 uur op het hoofdveld.