• Zeer geslaagd NOF Championship Darts bij Be Quick Dokkum

    11 jan 2023
  • Afgelopen vrijdag 6 januari vond in het clubhuis van Be Quick het NOF Championship Darts plaats. Daarmee werd een oude traditie in ere hersteld. In het verleden darten voetbalclubs uit de regio vaker tegen elkaar, toen nog om de Dongeradeelcup. Het waren gegarandeerd mooie avondjes. Hidde Reitsma, Jacob Valk en Frits Veenema pakten de handschoen op en organiseerden sinds lange tijd weer een regiotoernooi.

    Het werd een meer dan geslaagde avond. De aanwezige darters zorgden met topdarts voor een lange en zeer gezellige avond. Maar liefst tien voetbalclubs uit de regio waren vrijdag met spelers en leden van hun club naar het Tolhuispark afgereisd om deel te nemen aan het darttoernooi. De volgende verenigingen waren present: VV Anjum, Broekster Boys, VV Buitenpost, VV Dokkum, VV Kollum, VV Oostergo, Ropta Boys, VV Ternaard, VV Zwaagwesteinde en Be Quick Dokkum. Totaal waren er meer 63 darters actief.

    Er werd eerst in tien poules gespeeld, waarna de top 3 van elke poule in de zogenaamde winnaarsronde terecht kwam. De darters die op plek 4 of lager in de poule eindigden vervolgden het toernooi in de verliezersronde. Vanaf dat moment werden alle wedstrijden volgens het knock out principe gespeeld. Vele spannende wedstrijden volgden met regelmatig een ‘180’.

    Pas om 1:30 uur kon voorzitter Willy de Groot de mooie prijzen uitreiken. Eensgezind was men over de avond: dit is herstart van een mooie traditie. Volgend jaar is er daarom het volgende NOF Championship in Ally Pally Tolhús!

     

    Uitslagen

    Winnaarsronde
    Winnaar: Nanne Stiemsma (VV Anjum)
    Nummer 2: Christiaan van der Kooi (VV Anjum)
    Gedeeld 3e: Simon van der Weg (VV Ternaard) en Robin Huisman (VV Buitenpost)
    Plaats 5 tot en 8 (uitgeschakeld in kwartfinale): Rudi Torensma (Ropta Boys), Dennis Moesker (VV Kollum), Rutger Atema (VV Dokkum) en Danny Post (Be Quick Dokkum)

    Verliezersronde
    Winnaar: Hendrik Jansma (Broekster Boys)
    Nummer 2: Harry Kempenaar (Broekster Boys)
    Gedeeld 3e: Edwin Moes (VV Anjum) en Jacob Hoekstra (VV Kollum)
    Plaats 5 tot en 8 (uitgeschakeld in kwartfinale): Jacob van der Veen (VV Ternaard), Durk Bakker (Broekster Boys), Anthonie Wijnen (VV Kollum) en Thomas Jansma (VV Anjum)


    Hoogste finish: Hendrik Jansma (Broekster Boys)

     

    Bijschriften foto’s met winnaars

    Foto 1: Winnaar Nanne Stiemsma (links) en nummer 2 Christiaan van der Kooi (rechts), beiden van VV Anjum

    Foto 2: Hendrik Jansma (links; winnaar verliezersronde) en Harry Kempenaar (nummer 2 de verliezersronde), beiden van Broekster Boys

    Foto 3: Hendrik Jansma van Broekster Boys haalde de hoogste finish van de avond